Dlatego też jego firma stawia na elastyczność i szybkość reakcji na zmieniające się warunki rynkowe. Kołtyś Jego firma stawia na pracę z ludźmi, którzy są zmotywowani i zaangażowani w swoją pracę. Według niektórych wierzeń, Kołtyś miał także moc przepowiadania przyszłości i odczytywania znaków z natury.

Najzdrowsze mięso to mięso z dzika!

Jesz zdrowo? Postaw na mięso z sarny bądź wędliny z dzika! Obecnie kładziemy duży nacisk na to, co ląduje na naszych talerzach. W dobie diet redukcyjnych oraz życia w trybie „fit” na naszych stołach króluje pierś z kurczaka bo sugerujemy się jej niską kalorycznością. Okazuje się jednak, że jednym z najzdrowszych oraz najmniej kalorycznych mięs jest również zapomniana przez wielu – dziczyzna.

Najzdrowsze mięso to mięso z dzika!

Zwierzęta łowne żyją na wolności więc nie są karmione paszami, które zawierają antybiotyki oraz hormon wzrostu. Dziczyzna gruba czyli: jeleń, dzik, daniel czy sarna – odżywiają się głównie roślinami leśnymi, żołędziami oraz korą drzew. Dzięki temu mięso nie traci aromatu oraz smaku podczas obróbki termicznej.

Równie istotny jak pożywienie jest sposób w jaki zwierzęta łowne żyją czyli… wolność! Zwierzęta leśne rosną oraz nabierają masy mięśniowej całkowicie naturalnie, co znacznie wpływa na smak podrobów, mięs oraz wędlin.

Tak więc kiełbasa z dzika, mięso z jelenia czy pasztet z sarny to samo zdrowie na Twoim stole. Brak antybiotyków oraz GMO to jedne z tych argumentów, które z pewnością powinny nas przekonać, że stawiamy na zdrowe mięso.

Pyszna dziczyzna. Sklep godny polecenia

Istotą pysznie przyrządzonej dziczyzny jest pełnowartościowe oraz zdrowe mięso, które zostało jak najmniej przetworzone. Mięso z jelenia czy mięso z dzika nie należy do mięs, które charakteryzują się niską ceną bowiem płacimy za wyborny smak oraz pełnowartościowe, zdrowe mięso. Właśnie dlatego warto znaleźć dostawcę, który zaoferuje nam dziczyznę najlepszej jakości.

Sklep powinien dokładać wszelkich starań aby jego mięso było pełnowartościowe oraz zdrowe. Niegdyś tak popularna obawa przed włośnicą dziś odchodzi w zapomnienie. Każdy dostawca dziczyzny powinien bowiem posiadać w swojej ofercie tylko mięso przebadane oraz wolne od chorób pasożytniczych.

W dobie supermarketów i kupna mięs niewiadomego pochodzenia, warto przypomnieć sobie, że to co najzdrowsze daje nam matka natura.

Artykuł powstał we współpracy z https://lesniczowka.net/